Segítség a vizsgákhoz

 

A vizsga előtt szinte minden vizsgázó megkérdezi, hogy milyen a vizsgabiztos. A vizsga szempontjából ez teljesen mindegy. Egy ember, akinek ez a feladata, aki a munkáját végzi. Sokféle emberi tulajdonságokkal rendelkezik, de ez a viselkedés nem neked szól, ne foglalkozz vele. Ő ilyen és az sem érdekli te milyen vagy. Szigorún a vizsgaszabályzat alapján dolgozik, és annak megfelelően értékel.

Elméleti vizsgán nyugodtan átgondolta dolgozzál, hosszú az egy perc válaszadási idő. Ne figyeld a kérdések számát vagy a másodpercek múlását, mert elvonja a figyelmedet. Olvasd el ha szükséges többször is a kérdést és a válaszokat mert lehet, hogy nem jól értelmezed. Ha nem tudod a helyes választ, akkor használd a „TOVÁBB” gombot. A később visszakapott kérdésre eszedbe juthat a jó megoldás. Ha mégsem akkor tippelj, lehet, hogy eltalálod a helyes választ. Az utolsó kérdés megválaszolása után megjelenik az eredmény a képernyőn. Ha a felső sorban zöld színű betűket és számokat látsz akkor sikerült a vizsgád. A piros színnel megjelenő betűk és számok rosszat jelentenek számodra, kérned kell egy újabb vizsga időpontot.

Gyakorlati vizsgán bizonyítsd be felkészültségedet és igyekezz egy jó összképet kialakítani magadról. Vedd fel a forgalom ritmusát önállóan szabályosan közlekedjél. Piros lámpánál, STOP táblánál mindig állj meg, záróvonalon soha ne válts forgalmi sávot. Ne kövesd el te is mások szabálytalanságát, a vasúti átjáró mindenkinek vasúti átjáró. A gyalogosnak a gyalogátkelő helyen feltétel nélküli elsőbbsége van. Nem feltétele a sikeres vizsgának a hibátlan vezetés csak a fent említett kizáró okokat ne kövesd el. Ha nem sikerül a forgalmi vizsgád gyakorolj tovább. Magabiztosabbá válsz és egyre jobb döntéseket hozol, amit a vizsgabiztos is pozitívan értékel.

Share This