Kresz vizsga

 

Feleslegesen idegeskedsz az elméleti vizsga előtt! Amit tudsz, azt úgyis tudod, amit nem meg azt úgysem. Csak nyugodtan akkor nagyobb az esélyed a sikeres vizsgára.

A vizsga kiírt időpontja előtt legalább 10 perccel előbb érkezz meg kipihent, józan drogmentes állapotban általános utcai ruhában. Vidd magaddal személyes okmányaidat (személyi igazolvány, jogosítvány) és legalább a nyolc általános iskolai végzettséget igazoló bizonyítványodat. Ha bizonyítványt elfelejted, ne aggódj, attól még vizsgázhatsz.

A vizsgaterem ajtaján kifüggesztve megtalálod a vizsgázók névsorát ellenőrizd le, hogy szerepel-e rajta a neved. Néha adminisztrációs okok miatt hiba csúszhat a névsorba. A vizsgabiztos a kiírt időpontban megkezdi a vizsgázók beszólítását, személyes okmányok alapján elvégzi az adategyeztetést. Ha a beszólítás megtörtént és mindenki elfoglalta a helyét ezt követően késve érkező már nem vehet részt a vizsgán csak újabb időpontban újabb vizsgadíj befizetésével.

A vizsgaprogram használatának ismertetése és a monitoron megjelenő személyes adatok ellenőrzése után a vizsgabiztos elindítja a vizsgát, mindenki monitorán megjelennek a vizsgakérdések. Nyugodtan dolgozzál, ne siess minden kérdésre egy perc áll rendelkezésre.
Ne figyeld mennyi kérdés van még hátra és senkivel ne foglalkozz csak a kérdésekkel. Olvasd el többször is a kérdést és a válaszokat is. Ha így sem tudod a helyes választ, akkor használd a „TOVÁBB” gombot. Érdemes továbbléptetni, mert ha később visszakapott kérdésre eszedbe juthat a jó válasz. Ha nem tudod a választ, akkor tippelj, mert ha nem adsz választ az hibás válasznak számít.

Az utolsó kérdés megválaszolása után a képernyőn megjelenik a kitöltés eredménye. Láthatod, hogy sikeres vagy sikertelen vizsgát tettél. Visszanézheted a megválaszolt kérdéseket különösen a hibás válaszokat, mert a későbbiekben még jól jöhet. Ha befejezted a program használatát alá kell írnod a vizsga jegyzőkönyvet és számodra véget ért a vizsga.
Ha sikertelen vizsgát tettél három munkanap elteltével megismételheted.

Share This